torstai 29. maaliskuuta 2012
Kevään merkkejä
Valkosuklaa-persikka, tunnetaan myös nimellä; ihan liian iso kahdelle ihmiselle pelkästään. No, tilanne korjattiin kutsumalla perhettä kyläilemään ja menihän se sitten hyviin suihin melko nopeasti! Vähän jäi seuraavalle päivällekin, mutta se tuhottiin melkoisen äkkiä.
Tämä synttärikakku on ehkä yksi suosikkiyhdistelmistäni.
Pohja:
5 munaa
vehnäjauhoja
perunajauhoja
sokeria
Pohjan opettelin tekemään Kinuskikissan ohjeella. Riko 5 munaa lasiin ja ota toinen samanlainen lasi viereen. Sen verran mitä on munia niin laita sokeria. Sitten sama jauhoille. Perunajauhoja n.30% lasin osuudesta kun vehnäjauhot ovat seassa.
Vatkaa munat ja sokeri muhkeaksi vaahdoksi. Sitten sihtaa jauhot sekaa ja laita voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan ja laita uuniin alatasolle 175 asteeseen n.30min ainakin. Tökkää tikulla tarkistaakseni milloin kakku on kypsä sisältä.
Täyte:
Iso purkki säilykepersikoita
2dl kermaa
180g appelsiinituorejuustoa
Yhteen kerrokseen laitoin persikas murskattuina. Mitään sen kummoisempaa kostuketta ei tarvinnut, koska persikat valuttavat nestettä sen verran tähän kerrokseen. Toiseen kerrokseen laitoin persikoista jäänyttä nestettä ettei ihan kuivaksi heittäytyisi ja ladoin kermavaahto-tuorejuusto sotkun.
Kansi päälle ja jääkaappiin siksi aikaa kun vatkasin sellaisen 4dl kermaa lisää pursotuksia varten.
Päälle murskasin levyllisen valkosuklaata kun unohdin sen sulattaa täytteeseen. Toimi näinkin! Pieniä hopeisia sokeripalloja tähtien keskelle vielä ja komeus oli valmis pöytään.
Tästä on olemassa ensimmäinenkin versio, jossa oli sisällä valkosuklaa vaahtoa ihan oikeasti ja päällä kinuskikuorrute. Oma suosikkini, se versio. :) Mikä siinä kinuskissa oikein on..
Ruusut ovat sokerimassasta väkerrettyjä, lehdet myös. Lehtiä käsittelin hiukan vihreällä elintarvikevärillä.
Nyt polttelee sitruuna taas mielessä. Ehkä se olisi aika tehdä keksejä joiden ohjeen bongasin viimeisimmästä Leivotaan-lehdestä!
Njomm~
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti