keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Voihan mango


Mango-sitruuna juustokakku

Tuli oikein kaunis ja makoisa kakku. Ei yhtään liian makea, eikä edes liian kirpeä, vaikka vähän mietinkin onko puristettua sitruunamehua liikaa. Pysyy kasassa upeasti ja sose päällä on kuin nyrkki silmään, eli just hyvää. :D

Pohja:
iso kourallinen suklaapisarakeksejä ja n.1dl piparkakkuja rouhittuna
50g voita

Murskaa keksit ja sulata voi. Sotke yhteen ja painele vuoan pohjalle. Itse käytän aina leivinpaperia ettei tarvitse kuin nostaa kakku lopulta lautaselle helposti valmiina.

Täyte:
4dl vispikermaa
400g sitruunarahkaa
5 liivatetta
0.5dl sitruunamehua
1dl sokeria

Vispaa kerma, lisää rahkat ja sokeri. Liota 5min liivatteita kylmässä vedessä. Kiehauta sitruunamehu ja liuota liivatteet sekaan. Jäähdytä liemeä hetki ja valuta ohuena nauhana lopun täytteen sekaan. Kaada pohjan päälle ja laitan jääkaappiin siksi aikaa kun teet päällisen.

Päällinen:
2prk mangososetta (vauvanruoat on ihan parhaita tähän tarkotukseen)
4 liivatetta
1 dl vettä

Soseet kulhoon ja liivatteille sama 5minuutin liotus ennen kuin liottaa ne kuumaan veteen. Jäähdytä taas ja valuta sitten soseen sekaan nauhana. Kaada vielä kakun päälle ja jätä komeus jääkaappiin ainakin yöksi.

Nam nam. Seuraavaksi sitten sitä suklaista ja kinuskista versiota miettimään.. Pääsiäinenkin olisi tulossa, tiedä mitä kaikkea sitä keksii silloin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti