Kevät se tosissaan ryömii ja laukkaa on-offina päälle. Eilen lämmitti aikaisemmin tehty ruoka, kun taivaalta rupesi sitä valkoista töhnää taas tupruamaan. Jääkaappiin oli jäänyt perunoita ja niistä piti päästä eroon, joten ruokakerma ja juustoraaste kehiin ja uuniin vaan!
Kermaperunat ja kasvisgratiini
8kpl perunoita
3,5dl ruokakermaa
2-3dl juustoraastetta
Suolaa
Paprikajauhetta
Öljyä
Laitoinpa kokeilun vuoksi vielä mausteeksi joskus ostamani Santa Marian Yrittisekoitusta. Sopi tosi hyvin.
Paloittele perunat about samankokoisiksi paloiksi ja levitä uunivuokaan. Öljyä perunat melko reippaalla kädellä, ihan oman maun mukaan. Mausteet päälle ja sitten upota perunat ruokakerman alle. Tuo on melko suuntaa-antava lähinnä, arvio jonka tuohon laitoin. Taisi sitä sinne hiukan enemmänkin humpsahtaa.
Paista 200 asteessa n.45min-1h ja ota sitten pois ja levitä juustoraaste päälle ja takaisin uuniin. Lämpötilaa voi pienentää johonkin 175-150 asteeseen ja antaa perunoiden muhia siellä n.30min max.
Ota pois uunista ja anna vetäytyä hetki ennen ruokailua.
Gratiini
1/4 isosta kukkakaalista
2 porkkanaa
Kourallinen parsakaalia
2-3dl ruokakermaa
Currya
Suolaa
Keitä vihannekset niin kypsiksi kuin haluatkin ja laita sitten uunivuokaan. Pilko pienemmiksi paloiksi ja mausta. Kaada kerma ja juustoraaste päälle. Paista 200 asteessa max.45min.
Ei tarvinnut lihaa tämän kanssa, oli sen verran täyttävää ja perunat varsinkin katosivat silmissä.. Sen verran hyvää oli! Tänään saman ainekset, mutta kaveriksi -sunnuntain kunniaksi- vähän ulkofilettä, ettei tuo mieheke ihan porkkananpurijaksi itseään luule.
Jälkkäriksi mokkapaloja! (ohje löytyi Kinuskikissan mainioilta sivuilta <3, pienillä muutoksilla)
200g voita
1½dl sokeria
3 munaa
1½dl maitoa
4dl vehnäjauhoja
3rkl tummaa kaakaota
2tl leivinjauhetta
Vatkaa sokeri ja voi vaahdoksi. (Tietenkin aina kun aloitan tällaisen ohjeen niin voin pitäisi olla lämmintä vaahdottamiseen. Eipä se ikinä ole. Nyt älysin laittaa voin kuutioina kulhoon ja laskin kuumaan veteen ja annoin lämmetä siellä. Johan tuli nopeasti notkeaa!) Vatkaa munat yksitellen sekaan.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan maidon kanssa vuorotellen. Meillä kun ollaan melko allergisia itse maidolle, niin vaihdoin oikean tavaran Lidlistä ostamaani soijamaitoon, joka on ihan liian aliarvostettua. Ei se kahvimaidoksi sovi ehkä, mutta leivontaan, smoothieihin ja murojen kanssa ihan yhtä hyvää kuin kalliimmat sukulaisensa!
Levitä taikina leivinpaperille uunipellille ja paista 200 asteessa n.10min.
Kuorrutus
100g voita
3rkl tummaa kaakaota
6dl tomusokeria
3/4dl kahvia
Kaikki ainekset kattilaan ja anna sotkun kiehahtaa. Laita kattila kylmään vesihauteeseen ja sekoita kunnes kuorrute on huomattavasti sakeampaa. Tosiaan, kannattaa sekoitella tarpeeksi kauan, ensimmäisellä kerralla näitä tehdessä en sitä tehnyt ja siinä sitten väsäiltiinkin jos jonkinlaisia tukia ettei kuorrute valuisi pitkin pöytiä. (lopulta sitä oli jopa parvekkeen lattialla :D )
Anna jäähtyä rauhassa, leikkaa paloiksi ja nauti!
Seuraavaa inspistä taas odotellessa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti