torstai 17. toukokuuta 2012

Brunssiviemisiä

Sain kutsun ystävän luokse viettämään ruoan merkeissä päivää ja pyynnön porkkanakakulle. No, tuumasta toimeen. Päätin kuitenkin vielä tehtailla suolaisen piirakan toveriksi makealle ja sainkin aikaan feta-pinaattipiikakan. Tämä piirakka on niin ihana ja helppo muokata, että tekisin useamminkin, mikäli juustolle en olisi niin herkkä!

Feta-pinaattipiirakka

Pohja:
150g huoneenlämpöistä voita
2½dl vehnäjauhoja
1½tl leivinjauhetta
2dl juustoraastetta
½dl vettä

Nypi jauhot, leivinjauhe ja voi murumaiseksi, lisää juustoraaste ja lopuksi vesi. Taikina on tässä vaiheessa aika tahmaista, joten kannattaa painella se vuoan reunoille reippaasti jauhetetulla kädellä. Painele reunoille kunnolla ja nosta sitten jääkaappiin kunnes uuni on lämmennyt.

Paista 225 asteessa 5-10min, ota pois ja laske uunin lämpötila 150 asteeseen.

Täyte:

1pss sulatettua pinaattia
½pkt fetaa (tai ihan oman maun mukaan)
2 munaa
2,5dl ruokakermaa
suolaa
juustoraastetta

Sekoita kaikki ainekset, paitsi juustoraaste, keskenään ja täytä esipaistettu piirakkapohja näillä. Paista n.1h ainakin, tai kunnes täyte on hyytynyt.

Laitoin sekaan pari esikypsytettyä perunaa ja porkkanaa, ihan vain tuomaan täytettä lisää. Toimii.

Anna jäähtyä ja nauti! Kaveriksi sopii annos raikasta salaattia tai mehukas pihvi, tai ihan tuollaisenaankin!

Tämän seuraksi tuli siis suosikkikakkuni ikinä.


Porkkanakakku

4 munaa
300-350g raastettua porkkanaa
n.4dl vehnäjauhoja
1tl ruokasoodaa
1tl leivinjauhetta
3/4tl suolaa
1tl kanelia
2dl öljyä

Vatkaa munat, öljy ja porkkanaraaste. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja yhdistä kaikki. Voitele ja korppujauhota (irtopohja-)vuoka ja paista 50min-1h 175asteessa.

Kuorrutus:

1-2prk appelsiinituorejuustoa
2dl tomusokeria (yhteen prk:n)
vaniljasokeria

Sekoita keskenään ja levitä kakulle.

Tästä taikinasta saa helposti pellillisen palojakin. Siinä tapauksessa kannattaa kuorrutetta enemmän. Itse pidän vähän paksummasta kerroksesta muutenkin, joten puolitoista Pirkan tuorejuustopakettia riittää melko hyvin. Kahdesta jää yli, mutta senkin voi laittaa vaikka aamulla paahtoleivälle jos tekee makeaa mieli teen/kahvin kanssa..

Porkkanakakku teki tehtävänsä brunssilla! Oma suosikkini, jos kuorrutetta ei lasketa, siksi että kakku on täysin maidoton. Nam!

Kesä! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti