Yksi kaunis aamu päätti parempi puolisko puolivakavissaan tokaista, että haluaa daim kakun. No, tuumasta toimeen ja eilen aamulla mies heräsi siihen kun kakku valmistui jo ennen yhdeksää! Taikina on niin paksu, että siitä tulisi kaksi ohuempaa kakkua helpostikin. Mutta tämä paksumpi versio on täydellinen kahvikakku!
Daim kakku
3,5dl sokeria
200g pehmeää voita
3 munaa
1,5dl maitoa
4dl vehnäjauhoja
5rkl tummaa kaakaota
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen, yhä vatkanen. Yhdistä kuivat aineet erikseen ja sekoita taikinaan vuorotellen maidon kanssa kunnes taikina on tasaista.
Kaada vuokaan ja paista 175 asteessa n.50min. Anna jäähtyä hieman ja valmista sitten kuorrutus.
Kuorrutus:
1 Fazerin sininen levy
1-2 Daimin isoa patukkaa
Sulata suklaalevy vesihauteessa ja kaada kakun päälle. Murskaa Daimit kunnolla ja levitä vielä sulan suklaan päälle.
Enjoy!
Nyt sitten ensimmäistä ukkosta odotellessa on hyvä juoda kannu vihreää teetä. :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti