Miehekkeen syntymäpäivän kunniaksi väkersin tietenkin iloisen vaaleanpunaisen kakun. Erona muihin tekeleisiin on vain se, että tämä on halkaisijaltaan vain 16cm. Oikein suloinen pikkukakku. Sopii hieman paremmin pienelle porukalle syötäväksi kuin sellainen 24cm:n vuoan kakku.
Tosimiehen unelmakakku
Pohja:
2 munaa (huoneenlämpöisiä!)
sokeria
vehnäjauhoja
perunajauhoja
Ota kaksi samanlaista lasia. Riko munat toiseen ja mittaa toiseen sama määrä sokeria kuin se korkeus mihin munat yltävät. Kaada sokeri kulhoon ja mittaa mukiin vehnäjauhoja 50-75% ja loput perunajauhoja. Taas mittaa samaan korkeuteen kuin munat. (tästä opista kiitos ja kaunis taas kerran Kinuskikissalle. Tosin itse jätän leivinjauheen aina pois). Vatkaa munat ja sokeri kunnon vaahdoksi. Vaahto on hyvää kun pintaan piirretty 8 näkyy siinä hetkisen.
Paista pikkuisessa irtopohjavuoassa (joka tietenkin voideltu ja korppujauhotettu) 175asteessa alimmalla tasolla uunissa n.30min.
Anna jäähtyä, halkaise ja kostuta vaikka parilla desillä vaniljamaitoa. Käytin tähän Alpro Soyan punaista maitoa ja lisäsin siihen tujauksen vaniljauutetta.
Täyte:
1pss Pätkiksiä murskana
100g pehmeää voita
1 munankeltuainen
1,5dl tomusokeria
Pehmitä voi kunnolla, lisää keltuainen ja tomusokeri. Sekoita. Murskaa pätkikset ja lisää sekaan. Painele kakun väliin koko moska. Saattaa olla hieman jämäkkää pehmeälle pohjalle niin osittain käsin tuli siirreltyä. (tämähän on siis ihan perus unelmatortun täyte :) )
Suklaakreemi: (kiitos vaan kotikokkiin tämän ohjeen kirjanneelle hepulle)
1dl sokeria
0.5dl tummaa kaakaojauhetta
1dl kuohukermaa
2 munankeltuaista
150g suolatonta voita (huoneenlämpöistä!)
2 valkuaista
1tl vaniljasokeria
Sokeri ja kaakaojauhe kattilaan. Lisää kerma ja munankeltuaiset. Kuumenna kiehumispisteesee, sekoita koko ajan. Jäähdytä.
Vatkaa voi vaahdoksi ja lisää jäähtynyttä kiisseliä osissa koko ajan vatkaten. Valkuaiset osissa myös, vatkaa edelleen. Mausta vaniljasokerilla.
Vedin tätä reippaan kerroksen kakun väliin ja laitoin hetkeksi jääkaappiin hyytymään. (tähän väliin tiskasin, jotta täytteet jähmettyisivät tarpeeksi kuorruttamista varten) Kakku kuorrutettiin lopulla kreemillä. Riitti just loistavasti!
Koko hoito takas jääkaappiin ja eikun työstämään marsipaani-sokerimassaa. Vaaleanpunaista marsipaania ja valkoista sokerimassaa. Koska kokeilin tätä nyt ensimmäistä kertaa niin tajusin vasta asetellessani kuorrutetta paikoilleen, että siitä tuli hieman liian ohut. No, ensikerralla sitten paksumpi. :)
Ruusun väkersin ylijääneistä paloista ja lehdet tein vihreällä glitterillä.
Ja on muuten kyllä niin hyvää... ja todella tuhtia! Jos täytteen vaihtaa johonkin kevyempään on kakku varmaankin helpompi syödä kerralla... toisaalta, eipä tullut ahmittua liikaa!
Joulukuuksi sain pyynnön tehdä iso Harley Davidson-kakku. Saas nähdä mitä tästä tulee.. :D

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti