sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Isäinpäivän riemukkaat sähellykset

Näitä isiä riittää lähipiirissä muutamakin, joten piti tietenkin päästä harjoittelemaan parempia kakkuja heti.. Omalle rakkaalle varaiskälleni tein ensimmäisen kokeilun ja toinen meni miehekkeen isälle.
Tilasin viikko sitten viimein -pitkään jahkailtuani- Confetista Satin ice kuorrutetta. Rakastuin heti! Massaa on niin uskomattoman helppo työstää, että meinaa itku tulla kun sitä käsittelee.. :'D Sama juttu sokeripohjan tekemisessä.. joka kerta kun kaadan kunnolla vaahdotetun valmiin taikinan vuokaan niin tulee tippa linssiin. Se on vain niin kaunista, se kuohkea taikina! Ehkä pitäisi mennä lääkäriin.. eihän tällainen iloisuus voi olla normaalia. :D



Minttuinen tribaalikakku parhaimmalle isille

2 munan kakkupohja (ohjeet löytyvät aikaisemmista kakkuohjeista)
Frezza mocha mint (kostutukseen)
Suklaakreemi (ohjeet aikaisemmista ohjeista)

Täyte:
150g valkosuklaata
1-2tl piparminttuaromia
2½dl vispikermaa

Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää aromi sekaan kun suklaa on kokonaan sulanut. Vaahdota vispikerma. Lisää hyvin jäähtynyt valkosuklaa kerman sekaan ja värjää halutessasi sinisellä ja/tai vihreällä värillä.
Tämä ohje on melko simppeli juuri siitä syystä, ettei siinä tällä kertaa ole tuorejuustoa joka pitäisi täytteen enemmän koossa kakun välissä. Mutta toiveena oli, ettei mitään hapatettua maitotuotetta laiteta niin.. Hyvää se oli silti :) Tein vain sen virheen, että lisäsin suklaan liian aikaisin kermaan ja kermalle kävi hieman köpösti.. Onneksi jäi kakun sisälle tämä virhe piiloon XD
Ja koska kakkuni oli ihan pikkuinen jälleen -ja unohdin puolittaa ohjeen..- niin täytettä tuli sen verran, että olisi riittänyt isoonkin väliin. Tai useampaan. Puolita ohje, jos teet pienen kakun!

Kun kakku on hyytynyt ainakin sen tunnin viileässä on vuoro vetää suklaakreemi päälle. Sen jälkeen taas kylmään! Ja kun odottelee jäähtymistä, voi väkerrellä koristeita valmiiksi.

Viimeisenä silauksena siis sokerimassakuori päälle ja koristeet niskaan! Tribaaliin käytin mustaa elintarviketussia, joka oli pettymys koska väriä ei irronnut kovinkaan hyvin massan päälle ja jälki oli melko suttuista. :(

Makeanhimo katosi ainakin tämän vuoksi! Nam~




 Pakettikakku eli lahja kakussa eli muuta et saa XD

3 munan kakkupohja
Suklaakreemi
Appelsiinimehua + vadelmista valuva neste
Satin ice kuorrutetta
Punaista pastaväriä

Täyte:
200g vadelmia
1,25dl hillosokeria

Keitä hilloa! Ota hieman sivuun vadelmista valuvaa nestettä ja käytä kakkupohjien kostuttamiseen appelsiinimehuun sekoitettuna. Anna hillon kiehahtaa kunnolla ja vähennä sitten lämpöä välillä sekoitellen. Anna porista ainakin 5minuuttia ja jäähdytä sen jälkeen hyvin.
Levitä pohjan päälle. Tai oikeastaan hilloa tuli sen verran, että pienen kakun molempii kerroksiin riittää kyllä hyvin.

Kinuskivaahto:
1dl kuohukermaa
0,75dl fariinisokeria

Tämä vaihe kannattaa tehdä tosiaan jo edellisenä päivänä, että kinuski ehtii varmasti kylmettyä kunnolla, muuten ei vispaannu.
Kattilaan ainekset ja anna kiehahtaa hieman. Ei enempää. Sitten jäähtymään.

1,25dl vispikermaa
0,25dl vaniljakreemijauhetta

Vaahdota kerma. Lisää kinuski ja kreemijauhe. Vaahdota vähän lisää. Sitten kakkuun vain mukaan!
Riitti hyvin kahteen väliin reippaat kerrokset vaikka olikin pienehkö annos.

Kun kakku on taas hyytynyt hieman, levitä suklaakreemi päälle ja takaisin hyytymään.

Kauli sokerimassa päälle, koristele ja avot! Siinä se on taas! :)

Tämä kakku oli mukava edelliseen sinällään, koska maistui vadelmahillon vuoksi enemmän ns.oikealta täytekakulta. Ei liian makea vaikka ei heti uskoisikaan.

~*~*~
Joulukuu lähestyy ja joululeipomiset senkuin vain nousevat enemmän mieleen! Apua.. tässähän tulee kohta kiire niiden suunnittelussa jo.

Sain myös pyynnön saksalaiselta ystävältäni, että pitäisi ruveta kääntelemään englanniksi näitä ohjeita myös. Jos kukaan on koskaan ihan tostanoinvain yrittänyt sitä, niin tietää ettei se ole ihan helpoin homma, vaikka kieltä osaisikin sujuvasti. :'D Noh, katsotaan..

Ihana talvi! Ihanat lämpöiset villasukat ja vielä ihanammat tuoksut keittiöistä! Njamm~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti