Elämääkin isompihan tuo päivä aina on, eikö? Ikää kertyy ja ehkä kokemustakin kotikeitiön harjoituksissa. Lahjasaaliskin sisälsi paljon kivaa juuri harrastusmielessä ja yhtä niistä pääsin käyttämään heti. Oli piparimuotteja, lämpömittaria, viime kesäisiä mustikoita <3 ja Kinuskikissan kirja. Rakkain oli varmaan kaulakoru paremmalta puoliskolta. Lucky me <3
~*~*~*~
Kevään ensimmäin kukkapenkki
3 munan kakkupohja
Mansikkavaahto
250 g+ mansikoita (sulana) murskattuna
2,5 dl vispikermaa
0,5 dl vaniljakreemijauhetta
½ prk rahkaa (käytin mansikkaa, mutta tuli todella makeaa sillä)
Sitruunavaahto
1 sitruunankuori raastettuna
1 prk sitruunarahkaa
2 dl vispikermaa
0,5 dl vaniljakreemijauhetta
Molemmat vaahdot tehdään periaatteessa samalla tekniikalla. Mansikkaisessa vain murskaan mansikat -niistä valuvaa nestettä voi käyttää kostukkeena- ja kun kerma on vaahdotettu niin kaikki aineet yhdistetään.
Molemmat annokset ovat isoja ja riittävät yhteen 24cm kakun väliin. Oma kakku oli vain 16cm halkaisijaltaan, joten kakusta tuli melko korkea, koska laitoin molempia yhteen väliin reippaasti ;)
Kakun päällä on mansikkakreemi suojaamassa kosteudelta. Hyvin ohut kerros. Käytin yli puolet tästä kreemistä muffinsien päälle samana päivänä.
Mansikkakreemi
4 dl mansikan makuista tomusokeria
0.5 rkl vettä
125g huoneenlämpöistä, pehmeää voita (suositus on vähäsuolainen edes XD)
Tujaus vaniljasokeria, ihan maun mukaan. Ei pakollinen.
Päällä on vihreää sokerimassaa sekoitettuna pieneen määrään keltaista marsipaania ja vihreää pastaväriä. Alempana keltaisena marsipaania ja valkoista sokerimassaa. Kukat tein viikko sitten erilaisista sekoituksista ja väreistä. Aikaansa voi kuluttaa huonomminkin ;)
Lehdet pysyvät yllättäen todella hyvin pelkässä vedellä hieman kostutettuina kakussa kiinni. Kukissa on pieni raa'an spagetin pala pohjassa auttamassa pysymistä.
Erittäin komea kakku, ja olenkin siitä erittäin ylpeä. <3 Melko makeaa myös :D

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti